Vandaag deel ik met jullie mijn favoriet! Deze healthy cheesecake is zo makkelijk dat je hem in een handomdraai (15 minuten) in je koelkast hebt staan. Daar houden we van!
Aangezien ik het deze week druk heb vind ik het fijn dat ik mijn ontbijt zo uit de koelkast kan toveren. Hij blijft ook 3-4 dagen houdbaar dus je bent goed voorbereid qua ontbijt voor een halve week. Ook is hij natuurlijk lekker als tussendoortje later op de dag. Het fijne is dat je hem alleen nog in de ochtend hoeft te toppen. Dit kan met alles wat je maar wilt, ik ging vanochtend voor aardbeien. Ook zou je in de vulling nog fruit kunnen verwerken, dus je kunt met deze healthy cheesecake alle kanten op. Wel moet deze healthy cheesecake 2 uur opstijven dus houd daar wel rekening mee. Een heerlijke frisse start van je week, yummie!
Healthy cheesecake (4 porties)
Wat heb je nodig:
– kleine springvorm en bakpapier
– 80 gr. noten, ik gebruikte cashewnoten
– 50 gr. dadels fijn gesneden
– 1 grote el gesmolten kokosolie
– 450 gr. Skyr of Griekse yoghurt
– 4 el honing of meer naar eigen smaak
– 2 gelatine blaadjes
– vers fruit om te toppen
Hoe maak je het:
Hak de noten fijn in de keukenmachine en meng deze met de fijngesneden dadels en kokosolie. Bekleed je springvorm met bakpapier en verdeel het mengsel hierover.
Druk de bodem lichtjes aan en zet de springvorm even in de koelkast. Week ondertussen de gelatine blaadjes 1 voor 1 in koud water (ongeveer 5 minuten). Meng ondertussen de Skyr met de honing en proef even of je het zoet genoeg vind, zo niet voeg nog wat honing toe.
Schep wat yoghurtmengsel in een steelpannetje en verwarm dit zachtjes. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan het warme mengsel. Roer net zo lang door totdat de gelatine is opgelost. Meng dit vervolgens door de rest van de yoghurt en giet dit mengsel op de bodem van je taart.
Laat de healthy cheesecake vervolgens afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Top de healthy cheesecake vervolgens met vers fruit of bijvoorbeeld kokosrasp, kaneel, etc.
Enjoy!
Hi Marleen,
Ik zou je nog een berichtje sturen! (kwam je tegen op de culinaire verleiding en hebben t nog even over de blogbar gehad) – dus bij deze!
Deze kwarktaart ziet er echt super lekker uit! én gezond, dus helemaal goed. Ga ‘m binnenkort proberen!
Heb deze afgelopen week gemaakt… HEERLIJK!!!!
Klinkt superlekker! Helaas kan mijn blender noten en dadels niet zo goed aan, anders had ik het gelijk uitgetest vanavond.
Klinkt goed! Ik mis alleen de cheese? Dit is voor mijn gevoel meer een healthy kwarktaart?