Wat kan ik me altijd verheugen op mijn tussendoortje in de avond. Nog even heerlijke genieten van iets lekkers voor het slapen gaan.
Gisteren maakte ik deze healthy cheesecake, wat heb ik genoten van dit moment! Deze healthy cheesecake is ook erg leuk om te maken tijdens een etentje met je vrienden.
Hij is gemaakt van Griekse yoghurt, maar je kunt natuurlijk ook yoghurt of kwark met een smaakje gebruiken.
Met het fruit voor de topping kun je natuurlijk eindeloos variëren, net waar jij zin in hebt. Ik heb de healthy cheesecake van te voren klaargezet, zo is het een feestje wanneer je hem alleen nog maar uit de koelkast hoeft te halen.
Healthy cheesecake (2 personen)
Wat heb je nodig:
– 2 leuke glaasjes
– 50 gr. dadels ontpit
– 50 gr. cashewnoten (ongezout en ongebrand)
– 1 el kokosolie (gesmolten)
– 300 gr. Griekse yoghurt 0% vet
– 2 el honing
– 2 blaadjes gelatine
– topping (fruit, kokosrasp) naar keuze (ik gebruikte sinaasappel, blauwe bessen en aardbeien)
Hoe maak je het:
Hak de dadels samen met de noten fijn in de keukenmachine. Voeg de gesmolten kokosolie toe en maal het nog even totdat er een smeuïge massa ontstaat.
Verdeel het mengsel met een kleine lepel over de 2 glaasjes en druk dit licht aan met een lepel.
Leg het gelatineblaadje in een kommetje koud water. Meng de Griekse yoghurt met de honing en verwarm de helft van dit mengsel in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en voeg deze toe. Doe dit op laag vuur en wanneer de gelatine opgenomen is in de Griekse yoghurt voeg je ook de rest toe.
Verdeel de Griekse yoghurt over de 2 glaasjes en laat de healthy cheesecake minimaal een uurtje opstijven in de koelkast. Top de healthy cheesecake met fruit.
Enjoy!