Wie houdt er niet van overheerlijke healthy muffins? Ik maakte deze healthy bosbessen muffins als gezonde snack voor na de feestdagen!
Healthy bosbessen muffins (12 stuks)
Wat heb je nodig:
– muffinvorm
– 1 banaan
– 1 ei
– 40 ml zonnebloemolie
– 160 ml plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk)
– 60 gr. Griekse yoghurt 0% vet
– flinke kneep honing
– 250 gr. volkoren bloem
– 2 tl bakpoeder
– 2 tl kaneel
– snufje zout
– 200 gr. bevroren bosvruchten
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet je muffinvorm in (ik legde er ook muffinvormpjes in).
Mix alle natte ingrediënten in de keukenmachine en voeg daarna de droge ingrediënten toe. Spatel als laatst de bosvruchten erdoor en verdeel het beslag over de muffinvorm.
Bak de muffins af voor 25 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of de muffins gaar zijn door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit dan zijn ze gaar. Laat ze nog even afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
Voedingswaarde per muffin: kcal 135, kh 20.3, eiwit 3.5, vet 4, vezels 1.5
Enjoy!