Wat is er lekkerder dan een healthy bbq chicken pizza om je weekend in te luiden? I love pizza!
Het fijne van wraps is dat ze heeeeel veel minder calorieën bevatten dan een echte pizza bodem, perfect dus!
Kennen jullie de Black Jack Smokey bbq saus van Remia? Dit is geen gesponsord bericht maar deze saus is overheerlijk!
In de zomer uiteraard bij je bbq vlees maar eigenlijk kan hij overal bij, heeft mijn vriend Bas bedacht 😉
Deze healthy bbq chicken pizza is super easy en snel om te maken, hoe start jij je weekend?
Healthy bbq chicken pizza (2 stuks)
Wat heb je nodig:
– olijfolie
– 2 meergranen wraps
– 200 gr. kipfilet in blokjes
– 1 tl bbq vleeskruiden (dille & kamille)
– 4 el tomaten pasta (saus)
– 1 teentje knoflook uitgeperst
– 1/2 rode ui in dunne plakjes
– 5 champignons in plakjes
– 1/2 gele paprika in reepjes
– 1 tomaat in blokjes
– 4 el black jack smokey bbq saus (remia)
– geraspte kaas
– paar basilicum blaadjes
– versgemalen peper en zeezout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Verhit een scheutje olijfolie in een wok en wok de kip samen met 1 tl bbq vleeskruiden totdat het gaar is.
Leg de wraps op de bakplaat. Smeer de tomaten saus over de wraps en beleg ze met de koflook, ui, champignons en paprika.
Smeer vervolgens de bbq saus erover en beleg de wraps met de kip en tomaat. Strooi er wat peper en zout over en maak de pizza af met geraspte kaas naar eigen smaak.
Bak de healthy bbq chicken pizza af voor ongeveer 8-10 minuten in de voorverwarmde oven. Top ze met een blaadje basilicum als ze uit de oven zijn.
Tip: je kunt ook nog de pizza met ananas toppen voordat hij de oven in gaat.
Enjoy!