Ik ben dol op appeltaart! Komt het goed uit dat dit een gezonde versie is. Deze healthy appeltaartjes zijn suiker en glutenvrij. Dus een perfect tussendoortje.
Ook gezond kan zooooo lekker zijn! Deze healthy appeltaartjes maakte ik voor het eerst tijdens een workshop van een foodie vriendin van mij Natuurlijk Annemiek.
Annemiek is voedingsdeskundige en helpt je gezond en verantwoord je levensstijl veranderen. Interesse? Neem dan snel een kijkje op haar site.
Ik heb mijn muffins in If You Care bakpapiertjes gebakken. If You Care maakt milieu vriendelijke producten en deze bakpapiertjes zijn van FSC gecertificeerd papier.
Ze zijn ongebleekt en de verpakking is van gerecycled papier. Hoe cool is dat!
Ingrediënten voor 6 muffins:
– 6 muffinvormpjes of muffintray
– 100 gr. amandelmeel
– 1/2 tl baking soda
– 1 tl kaneel
– snufje zout
– 1 ei
– 1 el citroensap
– 100 gr. pure appelmoes HAK (ongezoet)
– handjevol rozijnen
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet 6 muffinvormpjes klaar in een muffintray. Of vet een muffintray in met bakspray.
Meng de amandelmeel met de baking soda, kaneel en een snufje zout.
Klop in een andere kom het ei luchtig en voeg het citroensap en de appelmoes toe. Meng alles goed door elkaar.
Voeg hier het amandelmeel mengsel aan toe en roer alles goed door elkaar. Voeg als laatste de rozijnen toe.
Schep het beslag in de muffinvormpjes en zet het ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of de muffins gaar zijn, doe dit met een satéprikker. Komt hij er schoon uit dan zijn ze goed.
Enjoy!
Deze zijn goddelijk! heb ze nu weer in de oven voor vannacht aangezien ik geen oliebollen mag is dit een goed alternatief!