Voor het recept van deze healthy appelcake met rozijnen werd ik geïnspireerd door Jenny van Healthyfans. Kennen jullie haar blog?
Ze inspireert me op het gebied van training en voeding. Ik wilde deze appelcake zeker uitproberen en heb er een Foodilove twist aangegeven.
Deze healthy appelcake met rozijnen is lekker als ontbijt of tussendoortje. Ik zou er een klein laagje roomboter of pindakaas op doen, echt smullen!
Wat heerlijk dat we een lang weekend hebben, nu kan ik weer een aantal nieuwe recepten voor jullie maken. Ik vind het niet zo erg dat het een beetje regent 😉
Iedereen een fijn koningsweekend!
Healthy appelcake met rozijnen
Wat heb je nodig:
– cakeblik/ bakpapier
– cooking spray
– 3 eieren
– 340 gram suikervrije appelmoes (HAK)
– 2 appels in blokjes gesneden
– 130 gr. havermeel
– 2 scoops vanille eiwitpoeder
– 2 tl bakpoeder
– 1 tl kaneel
– 60 gr. rozijnen
– snufje zout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet je cakeblik in met cooking spray en leg er een stuk bakpapier in.
Mix de eieren samen met de appelmoes, havermeel, bakpoeder, eiwitpoeder, kaneel en een snufje zout in de keukenmachine of met de staafmixer tot een egaal mengsel.
Spatel de blokjes appel en rozijnen erdoor en giet het mengsel in je cakeblik.
Plaats de cake in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten.
Enjoy!
Oehh, deze cake ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker uitproberen!
Hoi Marleen
Wat doet eiwitpoeder voor je in een cake? En waar zou je dat eventueel voor kunnen vervangen?
Gr Clarinda