Ik had gister door het mooie weer enorm zin om te bakken en om weer eens een bananenbrood te maken. Dit keer met een twist! Ik koos ervoor om een healthy appel bananenbrood te maken met rozijnen, kaneel en walnoten! En geloof me deze is overheerlijk! Ik vind het zo lekker dat je eindeloos kunt blijven variëren als je een goed basis recept hebt, dus wat zal de volgende zijn. Tips?
Ow en de foto als hij afgebakken is komt nog, ik wilde dit recept zo graag met jullie delen. Hij staat hier op het aanrecht en ziet er zooo lekker uit!
Healthy appel bananenbrood (12 plakjes)
Wat heb je nodig:
– cakevorm en bakpapier
– 3 rijpe bananen
– 3 eieren
– 1 tl vanille extract
– 4 el honing
– 100 gr. amandelmeel
– 50 gr. quinoameel
– 2 tl bakpoeder
– 2 tl kaneel
– snufje zout
– handjevol rozijnen
– 1,5 appel in blokjes
– walnoten om te toppen
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden, vet je cakeblik in en leg er een stuk bakpapier in.
Doe de bananen samen met de eieren, vanille extract en de honing in de keukenmachine en mix het egaal.
Voeg het meel, bakpoeder, kaneel en zout toe en mix het tot een egaal beslag. Spatel de rozijnen en appel door het beslag en verdeel het beslag over je cakebli
Top je cake met wat walnoten en bak je appel bananenbrood af in de voorverwarmde oven voor ongeveer 40 minuten. controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken, komt deze er schoon uit dan is hij gaar. Laat de cake even afkoelen voordat je hem uit het vorm haalt.
Enjoy!
Amandelmeel heeft een hele andere structuur dan speltmeel. Je zou het kunnen proberen maar ik weet de verhouding dan niet.
Ik ben niet van de amandelmeel, kan ik ook speltmeel gebruiken?
Wat mag ik gebruiken als ik geen quinoa meel in huis heb ?
Wel boekweit en amandel ..