Deze havermout ontbijttaartjes zijn een feest om te maken in het weekend! Ze zijn super gezond, simpel om te maken met weinig ingrediënten en de topping kun je zelf kiezen. Perfect om te maken in het weekend als voorbereiding op een drukke werkweek die gaat komen!
Havermout ontbijttaartjes (10 stuks)
Wat heb je nodig:
– muffinvorm
– 125 gr. havermout
– 2 bananen
– 50 gr. honing
– 1 tl kaneel
– 1 tl vanille extract
– snufje zout
– diverse toppings: ik gebruikte magere kwark met rood fruit
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Prak de bananen goed in een kom en voeg alle ingrediënten toe behalve de toppings uiteraard. Meng alles goed tot een beslag en verdeel het beslag over je muffinvorm. Druk het beslag goed aan en maak een kuiltje in elk taartje voor je vulling later. Bak de havermout ontbijttaartjes af in de voorverwarmde oven voor 15-20 minuutjes totdat ze goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt en je kunt ze toppen met je favoriete topping.
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilove.nl in jouw bericht!
Enjoy!
Ik moet glutenvrij en lactosevrij eten. Nu kan ik voor het taartje wel glutenvrije havermout gebruiken. Maar heb je ook nog tips voor de topping?
Hoi Marleen,
Ziet er super lekker uit, vraagje hoe bewaar je de cakjes als je ze klaar hebt, gewoon in een afgesloten bakje?
Worden deze vormpjes knapperig?