Ben jij op zoek naar een gezond ontbijtje of tussendoortje? Vandaag een makkelijk recept voor gezonde havermout muffins. Deze muffins zitten boordevol vezels, zorgen voor een verzadigd gevoel en geven je veel energie! Daarnaast bevatten ze geen tarwe en suiker, perfect om op gewicht te blijven!
Havermout muffins (8 stuks)
Wat heb je nodig:
– 1 banaan
– 2 eieren
– 150 ml amandelmelk
– 125 gr havermout
– 2 tl baking soda
– 1tl kaneel
– snufje zout
– handjevol blauwe bessen
– 3o gr. hazelnoten
– 75 gr. pure chocolade
– muffin vormpjes
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Plaats de muffin vormpjes in een muffinvorm.
Mix de banaan, eieren, amandelmelk, havermout en een snufje zout in de keukenmachine. Voeg de baking soda en kaneel toe en mix het nog even goed door.
Hak de noten en de chocolade grof en voeg dit samen met de blauwe bessen toe aan het beslag. Spatel het geheel goed door elkaar.
Verdeel het verslag over de muffinvormpjes en bak de muffins 30 minuten af.
De muffins zijn klaar wanneer je er een satéprikker insteekt en deze er droog uitkomt. Laat de muffins nog even goed afkoelen op een ovenrooster.
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilovenl in jouw bericht!
Enjoy!
wat voor chocola gebruik je hiervoor? Want in de (pure) chocola die ik heb zit wel rietsuiker… En dan is het receptje niet helemaal suikervrij… Toch?
Hallo Anouk,
Meestal maak ik sowieso 8-10 muffins uit een beslag, soms meer 🙂
voor hoeveel personen is dit?
Hoi Eshter,
Wat jammer! Het kan misschien komen door de blauwe bessen? Het is mij ook wel eens vaker overkomen. Heb je wel hete lucht oven?
En ze niet op de bakplaat staan?
Heb ze gebakken maar ze blijven zacht en nat van binnen.. ze staan er nu al 45 min in.. jammer