Om jou te helpen mail ik je een snel en simpel recept uit mijn 12 weken programma. Ik maak deze havermout banaan muffins vaak in het weekend. Ze zijn ideaal om mee te nemen naar je werk als gezond tussendoortje.
Havermout banaan muffins (12 stuks)
Wat heb je nodig:
3 kleine (rijpe) bananen
2 eieren
50 gram honing
50 milliliter amandelmelk
105 gram havermout, fijn gemalen
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
snufje zout
muffinvorm en olijfolie
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet je muffinvorm in met olie. Prak de bananen fijn met een vork of gebruik je keukenmachine hiervoor. Meng de eieren, honing, melk hierdoor. Voeg de havermout, bakpoeder, kaneel en zout toe en meng dit tot een egaal beslag. Verdeel het beslag over de muffinvorm en top met wat havermout vlokken. Zet de muffins 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Ik ben vergeten om een foto van het eind resultaat te nemen. Maar ze zijn heerlijk, eet smakelijk!
Deze muffins zijn echt heerlijk! Zelfs mijn kinderen vinden ze lekker 🙂
Vraagje.
Kan je ze ook na afloop invriezen?
Groetjes Annelies de Bruin
Kun je de muffins ook invriezen?
Hoe lang kun je ze bewaren?