Overal kom je ze tegen, de foto’s met havermout ontbijtjes versierd met allerlei soorten fruit en noten. Misschien zijn ze wel het meest populaire ontbijt van dit moment.
Ik heb nog geen warme havermout geprobeerd alleen overnight oats dus de koude versie. Gisterochtend heb ik voor het eerst dit ontbijt geprobeerd en weet nu al dat ik helemaal verslaafd ben!
Havermout is super gezond en veroorzaakt lage suikerpieken. Perfect om je dag slank en fit te beginnen. Ook zorgt het voor een lang verzadigd gevoel.
Hieronder vindt je het basisrecept voor havermout. Je kunt eindeloos variëren met toppings op je havermout.
Zo kun je bijvoorbeeld banaan, appel, peer, rozijnen, verschillende soorten noten, zaden en chocolade snippers gebruiken. Ik heb gekozen voor mango, amandelen, kokosvezels en cacao nibs. Dit was echt smullen!
Wat heb je nodig voor 1 portie
– 40 gr. havermout
– 200 ml amandelmelk
– 1 tl kaneel
– topping naar keuze
Hoe maak je het:
Breng de amandelmelk met de havermout roerend aan de kook in een steelpannetje. Laat het voor een paar minuutjes koken totdat het een dikkere massa wordt.
Serveer de havermout met een topping naar keuze. Zoals je ziet is het ook nog eens super easy om te maken.
Yummie! Enjoy!