Granola is één van mijn favoriete toppings op mijn kwark ontbijtje! Deze happy herfst granola is super makkelijk om te maken, heerlijk crunchy en je kunt hem vullen met wat jij maar wilt. Een perfect happy breakfast dus voor dit weekend!
Happy herfst granola (een grote pot)
Wat heb je nodig:
– 320 gram havermout
– 60 gram ongebrand en ongezouten walnoten
– 20 gram pompoenpitten
– 2 el honing
– 1 el kokosolie
– 4 el water
– 1 tl kaneel
– vulling: gedroogde cranberries en bananenchips
Hoe maak je het:
Verwarm de oven op 175 graden en leg een stuk bakpapier op je bakplaat. Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een kom (behalve de cranberries en bananenchips). Laat de kokosolie in een klein steelpannetje op laag vuur smelten en voeg de honing en het water toe. Roer dit goed door elkaar en meng het door het havermout mengsel. Verdeel je granola over de bakplaat en bak dit 15-20 minuten af in de voorverwarmde oven. Schep tussendoor je granola 2x om, dit om aanbranden en klonten te voorkomen.
Als de granola lekker knapperig en goudbruin is kan hij eruit en kun je hem laten afkoelen. Voeg nu het gedroogde fruit eraan toe en hussel dit er goed doorheen. Je happy herfst granola is nu klaar om gebruikt te worden.
Tip: doe het in een grote weckpot die goed afsluit, dan blijft het lang goed!
Enjoy! Fijn weekend, liefs Marleen.