Voor de app Koken met aanbiedingen wilde ik deze week Groningen even goed op de kaart zetten. De Lidl heeft Hollandse weken en de Groningse mosterd en droge worst is in de aanbieding.
Afgelopen zondag heb ik heerlijk zitten genieten van een perfecte mosterdsoep bij vrienden. Zo kwam ik op het idee om met deze twee aanbiedingen een Groningse mosterdsoep te maken. Simpel en lekker dat hij is!
Afgelopen zondag heb ik heerlijk zitten genieten van een perfecte mosterdsoep bij vrienden. Zo kwam ik op het idee om met deze twee aanbiedingen een Groningse mosterdsoep te maken. Simpel en lekker dat hij is!
Wat heb je nodig (4 personen)
– staafmixer
– staafmixer
– olijfolie
– 300 gr. gesneden prei
– 3 kleine aardappels
– 1 liter water
– 2 kippenbouillonblokjes
– 2 el Groningse mosterd (aanbieding)
– 125 ml crème fraîche
– 1 Groningse droge worst (aanbieding)
– 1 rustiek stokbrood
– peper en zout
– 300 gr. gesneden prei
– 3 kleine aardappels
– 1 liter water
– 2 kippenbouillonblokjes
– 2 el Groningse mosterd (aanbieding)
– 125 ml crème fraîche
– 1 Groningse droge worst (aanbieding)
– 1 rustiek stokbrood
– peper en zout
Hoe maak je het:
1. Verhit een scheut olijfolie in een grote soeppan.
2. Hou een beetje prei achter als garnering en bak de rest van de prei voor ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.
3. Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in blokjes. Voeg de aardappelen en het water samen met de bouillonblokjes toe en breng de soep aan de kook.
4. Laat de soep voor 15 minuten zachtjes doorkoken. Snijd ondertussen het stokbrood in plakken en de droge worst in blokjes.
5. Voeg de mosterd en de crème fraîche toe, roer het geheel even goed door en pureer het met de staafmixer.
6. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe en schep de soep in komen. Strooi de prei en de droge worst over de soep en serveer de soep met het stokbrood.
2. Hou een beetje prei achter als garnering en bak de rest van de prei voor ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.
3. Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in blokjes. Voeg de aardappelen en het water samen met de bouillonblokjes toe en breng de soep aan de kook.
4. Laat de soep voor 15 minuten zachtjes doorkoken. Snijd ondertussen het stokbrood in plakken en de droge worst in blokjes.
5. Voeg de mosterd en de crème fraîche toe, roer het geheel even goed door en pureer het met de staafmixer.
6. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe en schep de soep in komen. Strooi de prei en de droge worst over de soep en serveer de soep met het stokbrood.
Enjoy!