Het is aspergetijd en zoals gewoonlijk kan ik er weer geen genoeg van krijgen! Ook ben ik gek op hartige taart dus voor mij is dit de perfecte combinatie. Ik geef het toe het is niet één van de gezondste recepten maar genieten mag.
Dit recept heb ik van Culy één van mijn favoriete culinaire websites. Hij is vrij simpel en homemade, perfect voor als je eters krijgt want je kunt hem van te voren al klaarmaken.
Ingrediënten voor 1 quiche (4 pers):
– spring/quiche vorm van 22 cm
– bakpapier
– 200 gr spekblokjes
– 6 tot 8 plakjes bladerdeeg
– bosje groene asperges
– 4 eieren
– 250 ml crème fraîche
– 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
– 1 bol (buffel) mozzarella
– 2 tomaten
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed de quichevorm met bakpapier en het bladerdeeg.
Klop de eieren los met de crème fraîche en een beetje Parmezaanse kaas.
Bak de spekjes uit in een koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Grill de asperges kort in een grillpan. Snij de tomaten in zo dun mogelijke plakjes.
Meng de spekjes met het ei-crème fraîche mengsel.
Giet het mengsel met de spekjes in de quichevorm over de bodem. Verdeel daarover de gegrilde asperges en de plakjes tomaat. Maak dit geheel af met stukjes gescheurde mozzarella.
Zet de quiche 45 minuten in de oven. Zet daarna de oven op 100 graden en laat hem er nog een kwartiertje erin staan.
Haal de quiche uit de oven, wacht even en snij dan voorzichtig de ring los.
Enjoy!
Mmmm dit ziet er enorm lekker uit! Ik heb al lang geen quiche meer gegeten, maar krijg er nu wel weer zin in 🙂