I love pindakaas! Er is geen beter manier om je weekend starten met een heerlijk bakje kwark met homemade granola met braziliaanse noten, pindakaas en kokosvezels?!
Kennen jullie de baziliaanse noten? Ze zijn heerlijk groot en bevatten veel proteïne. Tevens ben ik verslaafd aan kokosvezels, dus de combinatie van deze ingrediënten is perfect!
Sinds de start van mijn healthy lifestyle 2 jaar geleden was granola één van de eerste dingen die ik bakte, en het staat nog steeds elke maand in de planning.
Aan de droge ingrediënten kun je natuurlijk zelf ook nog van alles toevoegen. Dit vind ik het leuke aan granola het resultaat is altijd heerlijk. Ik hou van de geur van homemade granola door het hele huis als ze in de oven staan. Door de combinatie met pindakaas is het wel een beetje een guilty pleasure. Laten we eerlijk zijn, hier is het weekend toch voor?
Granola met Braziliaanse noten, pindakaas en kokosvezels (1 grote pot)
– 4 el pindakaas naturel (het liefst suikervrij)
– 4 el kokosolie
– 3 el honing
– 200 gr. havermout
– 100 gr. braziliaanse noten
– 50 gr. pecan noten?
– 20 gr. kokosvezels
– 60 gr. rozijnen
– 2 el chiazaad
– versgemalen zeezout
– 2 tl kaneel
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Meng alle droge ingrediënten in een kom behalve de rozijnen. En laat in een steelpannetje de natte ingrediënten smelten. Meng deze door de droge ingrediënten heen en verdeel de granola over de bakplaat.
Bak de granola af voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Let er goed op dat hij niet verbrand op het eind. Laat de granola even afkoelen en meng de rozijnen erdoor. Schep de granola in een grote weckpot, zo is hij lang houdbaar.
Enjoy!
Vanmorgen gemaakt en staat in de weckpot in de keuken, binn handbereik!
Lijkt me heerlijk als ontbijt, over heerlijk gesproken. Is er al bekend wie het superfoodies pakket gewonnen heeft? Ben er zo benieuwd naar…