Ik vind niks lekkerder dan mijn maandagochtend beginnen met een bakje Griekse yoghurt, vers fruit en homemade granola. Deze granola met kokos en cranberry is zo yummie, super gezond en zo easy om te maken! Fijne maandag!
Granola met kokos en cranberry (1 grote pot)
Wat heb je nodig:
– 300 gr. havermout
– 100 gr. hazelnoten
– 6 el ahornsiroop of honing
– 6 el kokos of zonnebloemolie
– snufje zout
– 50 gr. kokos vlokken
– 100 gr. pompoenpitten
– 200 gr. gedroogde cranberry’s
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier. Meng in een grote kom de havermout, noten, ahornsiroo, olie en en meng dit goed door elkaar. Verdeel de granola over de bakplaat en bak de granola krokant in 30 minuten. Schep het elke 10 minuten om.
Haal de granola uit de oven en laat het goed afkoelen. Meng de rest van de ingrediënten door de granola en bewaar het in een weckpot. De granola is nog 2 weken houdbaar. Maar hij is vast voor die tijd al op!
Enjoy!