Mijn ontbijtje van vanochtend is crunchy homemade granola, in combinatie met heerlijke (soja) yoghurt en vers fruit.
Granola is gezond en super makkelijk om te maken. Je keuken gaat er heerlijk van ruiken!
Ik heb het basisrecept afgemaakt met goji bessen en kokos vezels, maar hier kun je geheel je eigen twist aan geven.
Ingrediënten voor 1 grote pot:
– 100 gr havermout
– 40 gr gemengde noten (ik heb hazelnoten, walnoten en macademia noten gebruikt)
– 30 gr gepofte quinoa zaden
– 4 el honing
– 1 el kokosolie
– 1tl kaneel
– snufje zout
Topping:
– goji bessen
– kokosvezels
Hoe maak je het:
Verwarm je oven voor op 175 graden. Meng alle droge ingrediënten in een kom (behalve de topping). Verwarm de kokosolie met de honing in de magnetron totdat het gesmolten is en voeg dit toe aan de kom. Meng nu alles goed door elkaar.
Verdeel alles over een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet het voor ongeveer 15 a 20 min in de voorverwarmde oven. Houd het in de gaten en wanneer het mooi goud bruin is haal je het uit de oven. Laat het nu goed afkoelen. Je kunt de granola afmaken met verschillende topics. Ik heb goji bessen en kokosvezels gebruikt maar je kunt ook ander gedroogd fruit gebruiken.
Keep it simple! Enjoy!