Aangezien het morgen Moederdag is mag je je moeder verwennen! Niets is er lekkerder dan deze gezonde red velvet cake. Je zult nu wel denken, red velvet cake? Ja dat was wel de bedoeling haha. Doordat ik niet genoeg rode biet aan het beslag toegevoegd, is hij niet heel rood geworden. Gelukkig is de smaak heerlijk, als jullie het recept volgen wordt hij dus donkerrood. Deze cake is easy en je hebt hem in een handomdraai in de oven. Wat ga jij maken voor Moederdag?
Gezonde red velvet cake
Wat heb je nodig:
– cakeblik, bakspray en bakpapier
– 150 gr. voorgekookte biet
– 2 rijpe bananen
– 3 eieren
– 100 gr. havermeel
– 100 gr. amandelmeel
– 1,5 tl bakpoeder
– 3 el honing
– voor de topping: Griekse yoghurt 0% vet en een paar aardbeien.
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en spray je cakeblik in met bakspray en leg er vervolgens een stuk bakpapier in.
Pureer de biet met de staafmixer en mix dit samen met de banaan en eieren met de keukenmachine. Voeg hier alle ingrediënten behalve de topping aan toe en mix het geheel tot een glad beslag.
Giet het beslag in je cakeblik en bak de healthy red velvet cake af in ongeveer 50-55 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of je cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit dan is hij klaar. Laat de cake even afkoelen en haal hem uit het cakeblik. Laat hem nog even rusten op een taartrooster. Top de cake met wat Griekse yoghurt en aardbeien als je hem serveert.
Enjoy!
Klinkt goed. Ga het proberen zondag.