Jennifer: “yes, het is weer zaterdag! Mijn favoriete dag van de week, want dat betekent tijd om lekker te bakken! Dit weekend is het tijd voor deze gezonde pompoencake! Ben ik even blij dat er diepvries-pompoenblokjes zijn en ik deze gezonde pompoencake ook de hele winter kan maken… Want wauw, wat is dit lekker zeg! Heerlijk warm en zoet en zooo lekker smeuïg! En dan heb ik het nog niet eens gehad over die megalekkere creamcheese topping! No more words needed, deze móet je gewoon maken!”
Gezonde pompoencake (12 plakken)
Wat heb je nodig:
Voor de cake:
400 gram pompoenblokjes (diepvries werkt prima!)
250 gram speltmeel
100 gram rozijnen
3 eieren
1 theelepel kaneel
1 theelepel koek- en speculaaskruiden
1 zakje bakpoeder (16 gram)
1 theelepel vanille poeder of aroma
Voor de topping:
100 gram creamcheese light (van Philadelphia bijvoorbeeld)
50 gram magere kwark
1 eetlepel honing (5 gram)
1 theelepel vanille poeder of aroma
20 gram pecannoten
Hoe maak je het:
Kook de pompoenblokjes in een grote pan water in 10 minuten zacht en gaar. Giet de pompoenblokjes af en laat ze even afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Roer in een grote kom het speltmeel, bakpoeder, kaneel en de koek- en speculaaskruiden goed door elkaar. Mix de pompoenblokjes samen met de eieren, rozijnen en vanille in de blender tot een glad mengsel. Schenk nu het pompoen-mengsel in de kom met speltmeel en roer het beslag goed door elkaar met een garde.
Vet een cakevorm in of bekleed hem met bakpapier. Giet nu het beslag in de cakevorm en maak de bovenkant mooi glad. Bak de Pompoen Cake 40 minuten in het midden van de oven. Zet daarna de oven uit en laat de pompoencake afkoelen in de oven, dan stort ‘ie niet in! Als de cake helemaal is afgekoeld kan je aan de slag met de topping!
Mix voor de topping de creamcheese, magere kwark, honing en vanille in een kom goed door elkaar. Smeer de topping uit over de cake, hak de pecannoten fijn, strooi deze over de topping en je gezonde pompoencake is ready to eat!
Eet smakelijk!
Een plakje gezonde pompoencake (1/12) bevat:
Calorieën: 143
Koolhydraten: 21,3 gram
Eiwitten: 5,6 gram
Vet: 3,9 gram
Vezels: 1,8 gram
Ik ben Jennifer, 24 jaar, stewardess van beroep en fulltime foodie en levensgenieter. Ik ben gek op sporten, koken en vooral op eten! Ik ben altijd op zoek naar de balans tussen gezond leven, ontspannen en genieten. Ik sta graag in de keuken om lekkere, makkelijke en gezonde recepten te maken en ben (bijna) elke dag in de sportschool te vinden voor een lekkere energieboost! Op Foodilove deel ik mijn favoriete recepten, leuke workouts, handige tips en hoop ik jou te inspireren om bewuster, gezonder en gelukkiger te gaan leven!
Ik zou het super leuk vinden als je een kijkje neemt op mijn blog en me volgt via instagram en facebook!
Liefs, Jennifer