Na een tijdje op zoek te zijn geweest naar een poffertjespan, tja wie heeft er nog zo’n ding? Lekker ouderwets! Heb ik eindelijk vorig weekend gezonde poffertjes kunnen bakken. Ik kreeg de pan van mijn lieve mama, hij lag toevallig bij de Albert Heijn.
Wat was dat genieten! Je gebruikt hetzelfde als het beslag voor bananenpannenkoekjes maar dit is weer eens iets anders.
De gezonde poffertjes zijn snel klaar en ik bakte ze in kokosolie. Je kunt ze met allerlei soorten fruit, ahornsiroop en kokosvezels toppen. De poffertjes zijn suiker, tarwe, gluten en zuivelvrij. Ik heb door het poffertjesbeslag kaneel gedaan zodat mijn bloedsuiker niet snel stijgt.
Ze zijn heerlijk als ontbijt maar natuurlijk ook heerlijk als tussendoortje of gezond als diner voor je kids. Kortom je kunt eindeloos varieren. Genieten dus!
Ik raakte geïnspireerd tot het maken van deze poffertjes door mijn foodie vriendin Natuurlijk Annemiek.
Wat heb je nodig (1 persoon)
– poffertjespan
– staafmixer of blender
– 1 banaan
– 2 eieren
– 1 tl kaneel
– kokosolie
– evt. fruit, kokosvezels en ahornsiroop
Hoe maak je het:
Doe de banaan samen met de eieren en het kaneel in de blender. Mix alles goed.
Verhit de kokosolie in de poffertjespan totdat hij goed heet is. Zet het vuur nu iets lager anders gaan je poffertjes te snel.
Wanneer de onderkant gaar is draai je ze voorzichtig om. Het leukste werk is het toppen!
Enjoy!
Dit recept is echt heerlijk. Mijn topping: warme appel, kaneel en blauwe bes.