Weten jullie wat een open faced sandwich is? Heel simpel 😉 1 broodje belegd met allerlei lekkers!
Je ziet ze veelal op lunch menu’s van de hippere eettentjes staan. Ik maakte deze gezonde open faced sandwich als quick diner maar hij is uiteraard perfect als lunch.
Deze gezonde open faced sandwich belegde ik met onderstaande gezonde ingrediënten, je kunt natuurlijk eindeloos variëren. Stiekem ben ik verslaafd aan humus en geitenkaas ik kan het overal wel opdoen. Deze combinatie is verrassend lekker al zeg ik het zelf.
Ik zeg een heerlijke lunch in je weekend!
Wat heb je nodig (1pers)
– 2 plakken spelt of zuurdesembrood
– humus
– 1 plak geitenkaas
– rucola
– plakjes komkommer
– 1 hard gekookt ei
– 3 zongedroogde tomaatjes
– geroosterde pijnboompitten
– beetje kurkuma
– evt. peper en zout
Hoe maak je het:
Kook een ei hard en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Snijd 2 verse plakken brood en besmeer ze met humus. Beleg ze vervolgens met een plak geitenkaas, rucola en plakjes komkommer.
Snijd het ei en de zongedroogde tomaten in plakjes en beleg de sandwich hiermee. Maak het af met evt. peper en zout, een beetje kurkuma en de pijnboompitten.
Enjoy!