Ben jij op zoek naar een broodvervanger tijdens de lunch? En ook nog iets wat makkelijk en licht is voor tijdens dit mooie weer?
Deze omelet is dan perfect voor jou! Je kunt de omelet namelijk geheel beleggen naar eigen keuze. Onderstaand is hoe ik het gedaan heb.
Als je een iets grotere pan gebruikt, en je omelet is iets dunner dan kun je er perfect een wrap van maken. Je kunt de omelet sowieso prima meenemen in je lunchbox aangezien hij koud ook heerlijk is.
Ingrediënten 1 omelet:
– olijfolie
– 2 eieren
– scheutje (soja) room of melk
– handje verse bieslook fijn gehakt
– paar blaadjes sla of spinazie naar keuze
– handje feta kaas in blokjes
– paar tomaatjes gehalveerd
– 1/2 advocado in blokjes
– stukje komkommer in reepjes
Zo maak je het:
Klop de eieren luchtig met een scheutje (soja) room of melk. Voeg naar eigen smaak wat peper en zout toe en de bieslook.
Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en giet het eimengsel in de pan. Bak de omelet aan weerszijden goudbruin.
Haal de omelet uit de pan en beleg hem als eerst met de sla. Beleg de wrap met de tomaat, avocado en de komkommer.
Verkruimel tenslotte de blokjes feta erover en serveer de omelet direct of neem hem mee naar je werk!
Enjoy!