Wil jij op een simpele manier gezonde kippensoep maken? Dat kan! De bereiding is makkelijk alleen de wachttijd een uurtje maar daarna is het puur genieten. Helemaal met dit winterse weer is deze homemade soep een tip.
Na de kerstdagen vind ik het fijn om wat lichter te eten. Vandaar dat ik gisteren na het drukke eGym weekend deze gezonde kippensoep heb gemaakt. Je kunt hem bereiden met verse groente en deze zelf snijden maar ik heb voor de snelle optie gekozen dit keer 😉
Wat heb je nodig:
– grote soeppan
– 1,5 liter koud water
– 2 biologische kippenbouten
– 2 biologische kippenbouillon blokjes
– 1 zakje soepgroenten (winterpeen, ui, peterselie, selderij)
– 1 laurierblaadje
– handjevol fijne vermicelli
– Peper en zout
– garnering: verse bieslook of peterselie
Hoe maak je het:
Leg de kippenbouten in de soeppan samen met de groenten en kruiden. Giet het water erbij en voeg de bouillon blokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep zachtjes 1 uur doorkoken (trekken).
Haal hierna de kippenbouten uit de bouillon en leg ze op een bord. Verwijder het vel van de kippenbouten en snijd het vlees in kleine stukjes. Voeg de kip weer toe aan de bouillon en voeg ook de vermicelli toe. Laat de soep nog even rustig doorkoken. Breng de gezonde kippensoep op smaak met peper en zout en garneer de soep met verse bieslook en/of peterselie.
Enjoy!