Op zondag is het altijd weer tijd om gezonde tussendoortjes te bakken voor de komende week. Zo maakt ik vorige week deze healthy havermout koekjes.
Het beslag van deze healthy havermout koekjes is gevuld met stukjes pure chocolade en dadels. Met dit recept kun je eindeloos variëren voor wat betreft de topping van je koekjes.
Ik vind het belangrijk om door de weeks gezond te leven zodat ik iets kan snacken in het weekend. Ik weet inmiddels dat het een valkuil voor mij is als ik mijn maaltijden niet goed plan en dan is mijn hele dag voeding door de war.
Samen met een kop Kusmi thee kan ik echt genieten van deze koekjes. De koekjes zijn compleet suiker en tarwervrij en het fijne is dat ze ook nog eens enorm vullen. Dus je blijft niet snoepen haha.
Wat heb je nodig (10-12 stuks)
– 100 gr. havermout
– 2 bananen
– 40 gr. kokosvet
– 4-5 dadels
– 50 gr. pure chocolade
– bakpapier
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Mix de bananen glad met de keukenmachine of met een vork en roer de havermout er door heen.
Laat het kokosvet smelten in een pannetje of in de magnetron en voeg dit ook toe.
Hak de chocolade en dadels fijn, voeg dit toe en roer alles nog even goed door elkaar heen.
Maak 10-12 kleine balletjes van het deeg met je hand en verdeel deze over het bakpapier. Druk de balletjes plat tot koekjes en bak ze voor ongeveer 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
De koekjes zijn 3- 4 dagen houdbaar in een afgesloten trommel.
Enjoy!