Ik ben druk bezig om nog een paar kilo’s af te vallen met behulp van het afslank plan van Body&Fit. Dit bevalt me tot nu toe erg goed in combinatie met de app Myfitnesspal. Kennen of hebben jullie deze al?
Uiteraard train ik hiernaast ook een aantal keren per week. Een gezonde start van het nieuwe jaar dus. Volgende week vertel ik hier zeker meer over!
Dit is de reden waarom ik nu het recept van deze gezonde groene salade met parmaham en groene asperge post. Ik maakte deze salade op oudejaarsavond als bijgerecht, onderstaand het recept als hoofdgerecht.
Ik ben gek op salades in alle soorten, en misschien ook handig voor jullie goede voornemens?
Gezonde groene salade (2 pers)
Wat heb je nodig:
– 1 pakje parmaham
– 1 bosje groene asperges
– 1 zak veldsla (100 gr.)
– halve courgette in dunne blokjes
– 2 el pijnboompitten
– paar cherry tomaatjes
-geschaafde Parmezaanse kaas (50 gr.)
Dressing:
– 5 el extra vierge olijfolie
– 3 el witte wijn azijn
– 2 tl honing
– 1 el fijne mosterd
– versgemalen peper en zeezout
Hoe maak je het:
Zet een ruime pan met water en zout op en snijd een stukje van de onderzijde van de asperges af. Kook de asperges voor ongeveer 4 minuten beetgaar.
Laat hierna de asperges goed uitlekken en snijd de asperge in grote stukken.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Verdeel de veldsla over een mooi bord en verdeel hierover de courgetteblokjes, asperges en tomaatjes.
Scheur de parmaham in repen en verdeel deze over de salade. Meng alle ingrediënten van de dressing goed door elkaar en verdeel deze over de salade.
Maak de gezonde groene salade af met de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas.
Enjoy!