Yes! Het is weer tijd voor een easy Monday! Ik word altijd enorm geïnspireerd door magazines van supermarkten en deze salade zag ik in het boekje van de Jumbo. Uiteraard gaf ik er een kleine Foodilove twist aan. Deze gezonde chili salade staat binnen 15 minuutjes op tafel en is super lekker, simpel en enorm voedzaam. Perfect voor je maandag dus!
Chili salade (2 personen)
Wat heb je nodig:
– 1 el olijfolie
– 1 kleine ui fijngesnipperd
– 1 zak hak kidneybonen chili
– 300 gr. mager rundergehakt
– 2 eieren hardgekookt
– 100 gr. romaine of ijsbergsla
– 1 klein bekertje zure room
– paprikapoeder
– versgemalen peper en zeezout
Hoe maak je het:
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui aan. Bak het gehakt rul en breng het op smaak met wat peper en zout. Voeg de kidneybonen toe en verwarm ze 6 minuten mee. Verdeel de sla over 2 borden en schep hier wat chili op. Halveer je eitje en leg hem op de chili samen met zure room en strooi hierover wat paprikapoeder.
Ga jij dit recept maken? Dan vinden wij het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilove.nl in jouw bericht!
Enjoy!