Gevulde speculaas

Ik ben gek op al het lekkers rondom Sinterklaas! Chocolade pepernoten en gevulde speculaas zijn toch echt wel mijn favoriet, stiekem kan ik hier van blijven snoepen.
Afgelopen zondag maakte ik samen met Bas deze gevulde speculaas voor zijn verjaardag vandaag. Heerlijk om het zelf te maken, dus vandaag even een minder healthy recept voor jullie. Maar in combinatie met warme chocolademelk met een grote dot slagroom is het zeker weten nog meer genieten 😉
Gisteren maakte ik ook nog een speculaas cheesecake voor zijn verjaardag, wil je dat ik deze ook nog met jullie deel? De aankomende 2 week (ehhh maand) zal ik jullie dus nog even happy maken met allerlei guilty pleasures, niet verkeerd toch?

Het leuke van dit recept is dat je er ook een banketstaaf of speculaasletter van kan maken. Het recept van deze gevulde speculaas heb ik gevonden op www.allerhande.nl

Gevulde speculaas (12 stukjes)
Wat heb je nodig:
– deegroller, bakvorm, bakpapier en bakspray of boter
– 200 gr. zelfrijzend bakmeel
– 125 gr. rietsuiker
– 2 el speculaaskruiden
– snufje zout
– 150 gr. roomboter
– 2 el soja melk
– 2 eieren
– 1 pakje amandelspijs (300 gr.)
– bloem om te bestuiven
– handjevol garneeramandelen

Hoe maak je het:
Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker, speculaaskruiden en het zout in een kom. Snijd de boter in kleine stukjes en doe dit bij het bakmeel. Voeg de melk toe. Was je handen met koud water en kneed het deeg net zolang totdat het aan elkaar blijft plakken. Maak er een bal van. Dit kun je ook doen met de keukenmachine als je een deeghaak hebt. Laat het deeg nu een half uur rusten in de koelkast verpakt in vershoudfolie.
Verkruimel de amandelspijs in een kom en roer de eieren los in een apart kommetje. Schenk de helft van het ei bij de amandelspijs en prak dit goed door elkaar met een vork zodat het smeuïg wordt.
Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden en bestrooi het aanrecht met bloem. Haal het deeg uit de koelkast en maak hier 2 gelijke stukken van. Rol elk stuk deeg uit tot een lap met de deegrolller die in je bakvorm past. Vet je bakvorm in en leg hier eventueel een stuk bakpapier in. Leg 1 lap deeg in je bakvorm en verdeel de amandelspijs hierover met een lepel, hou rond om een randje deeg vrij. Leg de tweede deegplak op het amandelspijs en druk de randen goed op elkaar. Bestrijk de bovenkant van de gevulde speculaas met de rest van het ei en druk de amandelen in het deeg als versiering.
Bak de gevulde speculaas in het midden van de voorverwarmde oven af voor ongeveer 45 minuten. Haal de gevulde speculaas uit de oven en laat hem goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Tip: je kunt de gevulde speculaas 3 dagen bewaren in een luchtdichte trommel, handig dus om van te voren te maken.

 

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven