Gister wilde ik iets lekkers, lichts en gezond maken voor het sporten aan. Ik had nog punt paprika’s in de koelkast. Ik wist het direct gevulde puntpaprika’s met gehakt, groente en kruiden. En daarna in de oven.
Hoe simpel is dat! Dit is één van mijn lievelings recepten wat betreft een makkelijke maaltijd.
Wij eten altijd veel groente bij het avondeten, vaak ook vegetarisch maar ook met groente en vlees. Maar weinig koolhydraten erbij. Dit bevalt super goed en wanneer je in de avond licht eet merk je dat de volgende ochtend direct op de weegschaal. Tip!
Ik heb de gevulde puntpaprika’s samen met een simpele groene salade gegeten.
Wat heb je nodig (2 pers):
– 2 puntpaprika’s
– 200 gr. half om half of mager gehakt
– 1 teentje knoflook
– 2 lente-uitjes
– klein blikje mais (uitgelekt)
– klein blikje tomatenblokjes
– 1 tl oregano
– 1 tl paprikapoeder
– geraspte kaas
– peper en zout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 225 graden. Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak het gehakt rul. Voeg peper, zout, oregano en het paprikapoeder toe.
Snijd ondertussen het teentje knoflook en de lente-ui fijn en voeg deze toe.
Voeg als laatst de mais en tomatenblokjes toe. Roer het geheel nog even goed door.
Snijd ondertussen de punt paprika door de helft en leg ze in een ovenschaal. Vul ze met het gehakt mengsel garneer ze als laatst met de geraspte kaas.
Zet de schaal in de oven en bak de paprika’s in ongeveer 15 minuten gaar.
Enjoy!
Wow, dit lijkt me een super lekker recept! Misschien vanavond al proberen, tenzij ik iets lekkerders tegenkom op je blog :p