Yes! Weekend! Zit jij al aan de borrel of ben je onderweg naar huis om een heerlijk drankje in te schenken om je weekend te vieren? Deze geroosterde kikkererwten zijn super easy om te maken en ze zijn hartstikke eiwitrijk! De perfecte healthy snack dus voor dit weekend bij de borrel, feestje, verjaardag of gewoon als lekker knapperig tussendoortje!
Geroosterde kikkererwten (1 portie)
Wat heb je nodig:
– 200 gr. kikkererwten uit blik
– 2 el olijfolie
– 1 teentje knoflook uitgeperst
– 1 flinke tl (pikante) paprikapoeder
– versgemalen zeezout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een stuk bakpapier op de bakplaat. Laat de kikkererwten goed uitlekken in een vergiet en spoel ze desnoods nog even af. Meng ze in een kom met de olijfolie, knoflook en het paprikapoeder en rooster de kikkererwten voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Breng ze nog even op smaak met zeezout en serveer ze direct. Ook kun je ze natuurlijk bewaren in een afgesloten bakje.
Voor iedereen een healthy & happy weekend en denk aan je balans 😉 liefs Marleen
Enjoy!
Hoi Marleen, hoe lang kun je ze bewaren? Groetjes Larissa