Ik ben echt gek op geroosterde groente met vis uit de oven. Ik ben doordeweeks altijd in voor een healthy diner.
Het leuke is dat je alle ingrediënten van dit gerecht in een ovenschaal doet en zo de oven inschuift. Super easy dus!
Ik gebruikte voor dit recept scholfilet maar je kunt allerlei verschillende vis soorten gebruiken. Denk aan zalm, kabeljauw, etc. En uiteraard kun je allerlei soorten groente gebruiken die je in je koelkast hebt liggen. Perfect voor een restjes dag dus.
Ik maakte bij de geroosterde groente met vis een beetje knoflooksaus. Ik meng hiervoor 3 el Griekse yoghurt met 1 teentje knoflook uitgeperst, 1 el mayonaise, versgemalen peper, zout en gedroogde kruiden door elkaar. Een simpele maar lekkere tip.
Geroosterde groente met vis (2 personen)
Wat heb je nodig:
– ovenschaal
– olijfolie
– 2 stukje scholfilet
– 1 rode paprika in blokjes
– 1 courgette in blokjes
– paar champignons in partjes
– handjevol snoeptomaatjes gehalveerd
– 1 rode ui in partjes
– 1 teentje knoflook uitgeperst
– bladpeterselie
– versgemalen peper en zeezout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe alle groenten in een ovenschaal en roer een klein beetje olijfolie erdoor.
Leg de visjes erboven op en bestrooi ze met de peterselie, peper en zout. Besprenkel het geheel met nog een beetje olijfolie.
Rooster de groente met de vis voor ongeveer 20 minuten in de oven.
Serveer de geroosterde groente met het visje en eventueel de homemade knoflooksaus.
Enjoy!