Ik ben gek op salades, eigenlijk verslaafd! Gister wilde ik voor mijn Bodybalance workout een lichte, gezonde en skinny maaltijdsalade.
Ik had nog een stuk geitenkaas in de koelkast liggen en deze wilde ik zeker gebruiken. Dus het werd zeker weten een geitenkaassalade.
Samen met mijn mams heb ik gezellig in de keuken gestaan en heerlijk dat hij is geworden!
Variatietip: je kunt de geitenkaas ook vervangen door verse gerookte plakken zalm of garnalen. Of met gerookte kip en pijnboompitten.
Wat heb je nodig voor 2 pers:
– 200 gr. gemengde salade (ik gebruikte rucola slamelange)
– 1 pakje gerookte spekjes
– 1 dikke plak geitenkaas
– 1 avocado
– citroensap
– vloeibare honing
– 1/2 tl verse tijm
– 1 lente-uitje
– 4 el olijfolie extra vierge
– 1 el witte balsamico azijn
– 1 tl mosterd
– peper en zout
– handje walnoten
Hoe maak je het:
Verwarm de gril (of hetelucht 200 graden) van de oven voor. Verhit een droge koekenpan en bak de spekjes uit totdat ze heerlijk knapperig zijn.
Snijd de plak geitenkaas door de helft en leg deze op bakpapier op de bakplaat. Besprenkel het met honing en de tijm. Schuif dit in de voorverwarmde oven voor een paar minuten. Houd het in de gaten het kan snel gaan.
Snijd ondertussen de lente-ui in fijne ringetjes. Meng de olie, azijn, mosterd, peper en zout tot een dressing en voeg hier de lente-ui aan toe. Roer het nog even goed door.
Halveer de avocado, verwijder de pit, schil en snijd hem in dunne reepjes.
Meng de dressing met de sla in op een mooi groot bord en verdeel de plakken avocado erover. Besprenkel de avocado met een paar drupjes citroensap. Strooi de spekjes en de walnoten er ook over en maak het laatst af met de plak geitenkaas.
Heerlijk met stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter.
Enjoy!
Heerlijk dit!! Om je vingers bij af te likken!!
Aaah wat ziet dit er ongelofelijk lekker uit. Een hoop van mijn favoriete dingen in 1 salade. Deze ga ik binnenkort een keer maken.
Goedemorgen Remy,
Ik zit nu even te neuzen op je site! Super leuk!
Gr. Marleen
Wederom een heerlijk gerecht! Ook wij zijn gek op salades… Jammie