Yes het is weekend! Tijd voor een healthy pleasure dus! Deze gezonde frambozen kwarktaart is easy om te maken met weinig ingrediënten. Een cheesecake is altijd goed en super lekker, dus heerlijk genieten dit weekend!
Frambozen kwarktaart (8 stukjes)
Wat heb je nodig:
– kleine springvorm, bakpapier en keukenmachine
– 150 gr. amandelmeel
– 65 gr. dadels ontpit
– 50 gr. gesmolten roomboter of kokosolie
– snufje zout
– 750 gr. frambozen optimel kwark Griekse stijl
– 4 el honing
– 6 gelatine blaadjeswee
– verse frambozen
Hoe maak je het:
Leg een stuk bakpapier in je springvorm en vet de randen in. Doe de dadels, amandelmeel, zout en gesmolten boter in de keukenmachine en mix dit tot een geheel. Verdeel het mengsel over de bodem van je springvorm, druk hem goed aan met een lepel en zet de hem even kort in de koelkast.
Doe de kwark in een grote kom samen met de honing. Week ondertussen de gelatineblaadjes 5 minuutjes in wat koud water. Verwarm 4 el kwark in een steelpannetje en voeg de geweekte gelatineblaadjes hieraan toe. Zorg ervoor dat de gelatineblaadjes helemaal opgelost zijn en roer dit door de kwark.
Verdeel dit mengsel over je taartbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast en top hem vervolgens met de frambozen.
Enjoy!