Ik maakte dit frambozen kwarkbrood uit I Love Health, kennen jullie dit te healthy boek al?
Een tijdje geleden was ik op de boek lancering van I Love Health op een te gekke locatie in Amsterdam. Daisy succesvolle healthblogger van www.ilovehealth.nl deelt in dit boek haar favoriete recepten, haar work-out schema’s én haar passie voor hardlopen en yoga met je.
Het boek bestaat uit 3 categorieën namelijk health, sport en food. Ik vind het zo leuk dat het een keer meer is dan alleen een kookboek, ik ga binnenkort ook zeker een keer een workout proberen.
Het zijn healthy, eenvoudige en yummie recepten, dit frambozen kwarkbrood sprak me direct aan om te maken. Aangezien ik nog bosvruchten in de diepvries had liggen gebruikte ik deze ipv alleen frambozen. Ik hou ervan dat het boek zulke mooie lichte foto’s heet, dit straalt één en al health uit.
Het frambozen kwarkbrood is ook in één woord: yummie, echt food i love!
Het is een heerlijk boek om door te bladeren, het staat vol met workout inspiratie en healthy recepten. Ik vind dit boek een echte aanrader die je niet kunt missen in je healthy collectie!
Ik denk dat dit boek enorm goed bij goede voornemens past en voor iedereen die bezig is met een healthy lifestyle. Het boek van Daisy is verkrijgbaar via Bol.com. Via deze link kun je het inkijkexemplaar van het boek bekijken. Zeker doen erg leuk!
Frambozen kwarkbrood (16-18 plakjes)
Wat heb je nodig:
– cakeblik, bakspray en bakpapier
– 3 eieren
– 350 gr. magere kwark
– 3-4 el honing
– 150 gr. havermout gemalen of havermeel
– 150 gr. amandelmeel
– 2 tl kaneel
– 3 tl bakpoeder
– snufje zout
– 150 gr. frambozen of bosvruchten (vers of diepvries)
– 50 gr. amandelen
– 2 el amandelschaafsel
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden, spray je cakeblik in met bakspray en leg er een stuk bakpapier in. Ik heb dit keer een groot cakeblik gebruikt.
Mix de eieren, magere kwark en de honing met de keukenmachine en voeg het meel, kaneel, bakpoeder en zout toe. Mix alles tot een glad beslag.
Spatel de frambozen en amandelen door het beslag en verdeel het beslag over je cakeblik. Strijk het glad met de bolle kant van een lepel.
Garneer het met de amandelschaafsel en bak de cake af voor 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het frambozen kwarkbrood even afkoelen voordat je hem uit het cakeblik haalt.
Enjoy!
Het is een siliconen vorm van Tupperware. Maar weet ik zo niet. De 2e was al beter, maar nog niet helemaal goed gelukt.
Staat nu in de oven, maar is nog erg nat. Nog maar even langer in de oven. Hoop dat het goed komt. Had de frambozen niet ontdooid, misschien te veel vocht?
Hoe groot is het cake blik?
Ik heb het boek ook! Erg leuk en inspirerend en dit brood jummie!!
Kan er ook Griekse yoghurt door ipv kwark ?
Hij staat in de oven…
Biogeiten yoghurt ipv kwark.
Met 50gr kokosmeel..mijn hvm was niet genoeg meer!
En qua zoet een mix gemaakt van lucuma, ahorn en honing! Ik vind honing van de imker zonde omdat in baksels te doen, daar de vit toch verdwijnen met hitte.. Dus ander verantwoord zoet erin. Ik gebruik ook groene stevia..maar daar wacht ik nog ff mee…anders word het wel heel anders) en daar moet je mee oppassen…qua hoeveelheid, volgende keer. Eerst kijken of deze lukt…kokos meel kan nog wel eens voor problemen zorgen.
Vandaag een variant gemaakt met appel en rozijn! Ook lekker.
Yes dat kan!
Ik heb het bevroren fruit een beetje laten ontdooien voor die tijd dus de oventijd is hetzelfde.
Is er een verschil qua gaartijd in de oven als je diepgevroren fruit ipv vers fruit gebruikt?
Hoii ziet er echt super lekker uit! Kan ik dit brood per plakje invriezen in diepvriesbakjes? Zo doe ik dat ook met bananenbrood, maar beetje afwisseling is wel leuk! 🙂 thanks vast voor de reactie! Liefs
Door het havermeel en amandelmeel is het meer de structuur van een brood, maar je kunt hem ook als cake door laten gaan.
Is dit niet meer een soort cake dan brood eigenlijk? Ik ga niet klagen hoor, het klinkt heerlijk!