Deze frambozen havermout muffins zijn echt te easy! Gezond snacken in een handomdraai, wat wil je nog meer?
Ze zijn erg leuk om tijdens de kerstdagen te serveren bij het ontbijt of als tussendoortje. Ik maak ze vaak in mini formaat met een leuk muffin vormpje eromheen.
Ook kun je dit basis beslag gebruiken en de muffins vullen met ander fruit. Deze frambozen havermout muffins zijn suiker en lactose vrij.
Uit het beslag haal ik 24 mini muffins dus erg handig als je een feestje hebt. Ook serveer ik deze frambozen havermout muffins tijdens mijn high tea…yummie!
Op de foto zie je tevens het healthy bananenbrood en de super lekkere worteltaartjes die beide op mijn blog te vinden zijn.
Frambozen havermout muffins (24 stuks)
Wat heb je nodig:
– muffinvorm
– bakspray of muffin papiertjes
– 1 banaan
– 2 eieren
– 125 gr. havermout
– 2 tl bakpoeder
– 125 ml. soja melk
– 1,5 el honing
– snufje zout
– 30 ml zonnebloemolie
– kokosvezels naar eigen smaak
– handjevol frambozen
Hoe maak je het:
Verwarm je oven voor op 175 graden en vet je muffinvorm goed in.
Mix de banaan goed glad en voeg de havermout, eieren, het bakpoeder, snufje zout en de melk toe en mix het tot een glad beslag. Voeg als laatst de zonnebloemolie toe.
Spatel de kokosvezels en frambozen door het beslag en verdeel het beslag over de muffinvorm.
Bak de mini muffins af in ongeveer 2o minuten in de voorverwarmde ven totdat ze goudbruin zijn. De mini muffins zijn gaar wanneer je er een sateprikker in steekt en deze er droog uitkomt.
Enjoy!