Ben jij ook zo nieuwsgierig wat Foodilove voor hapjes maakte tijdens de opening van Dille & Kamille in Groningen? Uiteraard deel ik graag de recepten met jullie.
Vandaag verzorg ik voor de derde dag Foodilove hapjes bij de nieuwe Dille & Kamille te Groningen. Wat was het leuk om de openings catering voor alle pers en genodigden te verzorgen afgelopen donderdagavond. Gisteren heb ik kookdemonstraties gegeven in de super mooie demonstratiekeuken en heb ik Foodilove hapjes uitgedeeld.
Wat een belangstelling zeg vanuit Groningen. Ik hoor iedereen zeggen eindelijk hier in de buurt, wat een aanwinst! Helemaal leuk dat je naast de keuken zelf je thee en verse kruiden kunt samenstellen.
Wat een prachtige zaak is het in de Kromme Elleboog te Groningen. Ik zal heel eerlijk zijn door alle drukte heb ik zelf nog niet eens goed een kijkje kunnen nemen. Maar zie allerlei mooie spulletjes langskomen dus wordt wel hebberig. Volgende week in alle rust maar!
Het leek me erg leuk om met jullie de recepten van de openingshapjes te delen en jullie te inspireren voor dit pinksterweekend. Ik zat gisteravond met de beentjes omhoog dit blog te schrijven om me voor te bereiden om vandaag nog 1 dagje te knallen bij Dille & Kamille. Ik sta er vandaag vanaf 11 uur, dus heb je zin om de overheerlijke risotto’s te komen proeven , een lekkere kop thee te komen drinken of te shoppen wees er dan zeker bij.
Ik heb onderstaand qua hapjes niet de juiste hoeveelheden beschreven maar deze kunnen jullie als kokkies vast zelf inschatten 😉 Zo niet mail me dan gerust, door te proeven kom je al heel ver.
Foodilove hapjes Dille & Kamille
Gevuld ei met asperge
Wat heb je nodig:
– bakplaat en bakpapier
– hard gekookte eieren
– gekookte asperges
– mayonaise
– bieslook (evt. bieslookbloemetjes)
– landham
– peper en zout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de plakjes landham naast elkaar op een met bakpapier bekleden bakplaat. Bak de ham in ongeveer 10 minuten in de oven krokant. Pel de eieren en verwijder het eigeel. Meng al het eigeel met mayonaise en pureer de asperges met de staafmixer. Meng de asperges met het eiermengsel en breng het op smaak met peper en zout. Schep met een lepeltje wat eiermengsel in het ei en top deze met fijngehakte bieslook, de geroosterde landham en evt. een bieslookbloemetje. Leg de eieren om te serveren in een mini cupcake vormpje van Dille & Kamille.
Crostini met geitenkaas, mango chutney en een geroosterd tomaatje
Wat heb je nodig:
– bakplaat en bakpapier
– meergranen stokbrood in dunne plakken gesneden
– olijfolie
– knoflook
– stuk oude geitenkaas
– Italiaanse kruiden (Dille & Kamille)
– mango chutney (Dille & Kamille)
– snoeptomaatjes en verse tijm
– versgemalen zeezout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de snoeptomaatjes en verspreid ze op de bakplaat. Sprenkel hier lekker wat olijfolie overheen en wat zeezout. Plet een paar knoflooktenen met schil en leg deze tussen de snoeptomaatjes samen met wat takjes verse tijm. Rooster de tomaatjes in de oven voor ongeveer 20 minuten.
Zet de oven naar 200 graden. Verdeel de plakjes stokbrood over de bakplaat (ook bekleed met bakpapier), bestrijk ze met een kwastje met wat olijfolie en rooster ze in de oven voor 8-10 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Laat de broodjes een beetje afkoelen en wrijf er met een stukje knoflook overheen.
Snijd met een kaasschaaf grove plakken van de geitenkaas en beleg de crostini hiermee. Lepel op alle crostini een beetjes mango chutney, wat Italiaanse kruiden en een geroosterd tomaatje.
Wrap hapjes met pesto en kipfilet
Wat heb je nodig:
– alu folie
– wraps
– crème fraîche
– pesto (Dille & Kamille)
– geraspte Parmezaanse kaas
– gegrilde kipfilet plakjes
– rucola
– versgemalen peper
– bamboe prikkers (Dille & Kamille)
Hoe maak je het:
Maak een mengsel naar eigen smaak van de crème fraîche, pesto en Parmezaanse kaas. Verdeel dit over een wrap en beleg ze met een paar plakjes kipfilet en de rucola. Rol de wrap strak op en wikkel ze in alu folie. Laat ze een uurtje opstijven in de koelkast voordat je ze in kleine rolletjes snijd. Prik er een super leuke bamboe prikker door.
Volgensmij zijn jullie nu wel geïnspireerd voor een aantal heerlijke borrelhapjes tijdens dit pinksterweekend. Enjoy!