Deze week maakte een vriendin deze energie havermoutrepen voor mij. Ze kwamen perfect uit want ik kon wel wat extra energie gebruiken bij het vele sporten en ze zijn perfect voor een tussendoortje in de namiddag. Het moment dat je altijd zin krijgt in iets lekkers.
Ze geven een goed verzadigd gevoel tot aan mijn avondeten. Ook nam ik ze stiekem na mijn training als postworkout snack.
Ik hou van gezonde tussendoortjes en doordat je deze energie havermoutrepen zelf maakt zitten er geen geraffineerde suikers in, perfect dus. Een gezond recept deel ik graag met jullie en daar komt nog eens bij dat ze makkelijk te maken zijn, dus een baktip voor dit weekend 😉
Als je de repen apart verpakt (erg leuk met een stuk bakpapier erom en een strik) zijn ze nog een week houdbaar. En ik zou zeggen ook een erg leuk cadeau om weg te geven.
Thanks Jeanet!
Wat heb je nodig (10 stuks)
– vierkante of rechthoekige ovenschaal
– bakpapier
– 100 gr. havermout
– 50 gr. gedroogde cranberries en/of rozijnen
– 20 gr. lijnzaad
– 15 gr. gezouten roomboter
– 100 gr. pindakaas
– 3 el honing
– 1/2 tl vanille extract
– 1 tl kaneel
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
Smelt de roomboter in een pannetje en meng dit samen met alle ingrediënten tot een plakkerig mengsel. Verdeel het mengsel over de bakvorm, druk dit goed aan.
Bak de havermout energierepen af voor 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het geheel iets afkoelen en snijd alles in mooie repen.
Enjoy!
Ik heb precies het recept gevolgd, dus ook met de pindakaas. Binnenkort nog maar een keer proberen:)
Hallo Lieke,
Je hebt ook pindakaas gebruikt toch? Dat moet genoeg zijn om te plakken 🙂
Bij mij brokkelde het uit elkaar toen ik m optilde uit de vorm! Te weinig boter denk ik? Klopt die 15 gram wel?
Hoeveel calorieën zitten er per portie (ca 30 gram) in? Als foodie wil ik ook graag het aantal calorieën weten, omdat ik mijn voedingsinname bijhoud