Wil jij makkelijk en gezond ontbijten? Deze eiwitrijke mugcake staat binnen 5 minuten op tafel!
Yes, eindelijk weer eens een rondje hardgelopen! Ik moest mijn laatste tabatha training voor deze week nog doen en aangezien we een weekendje weg zijn besloot ik dit rennend te doen. Het was heerlijk, zooo lang niet meer gedaan! Lekker in de bossen, wat wil je nog meer?
Nu is het dus tijd voor een lekker eiwit,- en koolhydraatrijk ontbijtje, ik maakte van de week deze eiwitrijke mugcake. Hij is easy, perfect en yummie voor na je training! Fijne zondag, liefs Marleen
Eiwitrijke mugcake (1 persoon)
Wat heb je nodig:
– ovenbestendig kommetje of mok en magnetron
– 1/2 banaan
– 1 ei
– 20 gr. havermout
– 30 gr. eiwitpoeder (ik gebruikte protein blend FORE)
– 1/2 tl bakpoeder
– scheutje water
– snufje zout
– evt. honing
– toppings: ik gebruikte een 1/2 banaan, aardbeitjes, 2 el magere kwark en wat kaneel. Maar uiteraard kun je deze eiwitrijke mugcake met van alles toppen!
Hoe maak je het:
Prak de banaan met een vork in een magnetron bestendig kommetje. Voeg het ei toe en klopt dit luchtig. Voeg de havermout, eiwitpoeder, bakpoeder, scheutje water en zout toe (en evt. honing) en roer het goed door. Zet je mugcake in de magnetron op 1000 watt voor ongeveer 3 minuutjes, hou hem in de gaten.
Haal je kommetje uit de magnetron en leg er een bod ondersteboven op. Draai het geheel om en als het goed is glijdt je mugcake zo uit het kommetje. Top hem met wat lekkers!
Tip: wil je deze eiwitrijke mugcake niet in de magnetron maken? Zet hem dan 15 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.
Enjoy!