Ik haal veel inspiratie uit het kookboek van de Voedselzandloper. Kennen jullie dit boek? Hij staat boordevol recepten voor een gezonde en bewuste leefstijl.
De stijl van de Voedselzandloper spreekt mij enorm aan. Het is van groot belang om gezond te eten voor preventies van ziekten en om je lichaam jong te houden. Dit gezonde eetpatroon leverde bij mij veel op, ik ben namelijk 10 kilo kwijt geraakt binnen een jaar, 15 cm taille en enorm veel vetpercentage. Ook voel ik me veel fitter, kook ik alles vers en al een hele lange tijd niet meer uit pakjes.
Deze ontbijt eimuffins zijn makkelijk in de ochtend te maken Ook kan het de avond ervoor want koud zijn ze ook heerlijk. Tevens kun je ze natuurlijk gebruiken als een tussendoortje of lunch.
Onderstaand recept kun je natuurlijk eindeloos variëren. Ik maak het vaak met de laatste restjes groente. Spek, paprika, mozzarella of feta zijn er ook heerlijk in of mozzarella.
Wat heb je nodig voor 6 muffins:
– muffinvorm
– 4 eieren
– scheutje soja room (Alpro)
– 2 tomaten
– 2 lente-uitjes
– handje spinazie
– handje bieslook
– geraspte kaas
– peper en zout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 a 180 graden. Vet je muffinvorm in. Ik doe dit met bakspray van Dr. Oetker.
Was alle groenten en snij ze in stukjes en hak de bieslook fijn. Verdeel de tomaatjes, lente ui, spinzie en geraspte kaas over de bodem van de muffinvorm.
Klop in een kom met een vork de eieren luchtig. Voeg een scheutje soja room toe plus peper en zout. Voeg als laatst de bieslook toe. Giet de ei vulling over de groente in de muffinvorm.
Bak de eimuffins ongeveer 30 minuten af in de voorverwarmde oven. Ze zijn klaar als ze goudbruin bovenop zijn. Laat ze iets afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
Enjoy!