I love ei muffins! Deze ei muffins met bacon en geitenkaas zijn goddelijk! Wat bak jij dit weekend?
Ik ben gek op ei en vind het leuk en lekker om het op veel verschillende manieren te bereiden. Je kunt deze ei muffins als ontbijt of tussendoortje als hartige snack eten, maar ze zijn ook heerlijk bij een kop soep. En ze zijn skinny, oké het ligt eraan wat je erin doet 😉 eigenlijk kun je eindeloos variëren met de ingrediënten bij ei muffins als je maar een basis aanhoudt.
Ze zijn ook erg leuk als je een ontbijt of brunch organiseert of ik serveer ze zelfs bij een high tea. Je kunt deze ei muffins zowel warm als koud eten yummie!
Eimuffins (6-8 stuks)
Wat heb je nodig:
– muffinvorm
– olijfolie
– 4 eieren
– scheutje amandelmelk
– 1 el provinciaalse of Italiaanse kruiden
– 1 tl paprikapoeder
– 6 plakken bacon in blokjes op reepjes gesneden
– handje spinazie
– 1/3 courgette in kleine blokjes
– 3 lente uitjes in ringen gesneden
– handjevol (punt) paprika in kleine blokjes
– 30 gr. geitenkaas verkruimeld
– versgemalen peper en zeezout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een muffinvorm in met olijfolie.
Verhit een droge koekenpan en bak de bacon kort en voeg vervolgens de courgette, spinazie, lente ui en paprika toe. Roerbak alles even kort en haal de pan van het vuur.
Breek in een kom de eieren en voeg de amandelmelk en kruiden toe. Breng dit op smaak met peper en zout en roer het eimengsel goed door.
Verdeel de bacon en groente over de bodem van de muffinvorm en verdeel het eimengsel hierover heen. Bak de ei muffins met bacon en geitenkaas af in 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Enjoy!