Ik zeg wel easy winterse snert. Ja hij is erg easy om te maken maar je moet wel ongeveer 1,5 uur geduld hebben voordat het klaar is.
Afgelopen zaterdag was het heerlijk weer met een zonnetje. Hierdoor kreeg ik enorm veel zin om snert te maken na een paar koude dagen.
Onderstaand is een heel simpel recept, pure smaken en niet te ingewikkeld.
Ik hoop dat het binnenkort echt winters weer word! Lekker gezellig thuis met een enorme pan snert. Dat noem ik genieten 😉
Easy winterse snert (4 personen)
– 2 liter water
– 1 zak spliterwten (300 gr)
– 2 laurier blaadjes
– 500 gr. gerookte spekjes
– halve knolselderij
– 1 winterwortel
– handjevol bladselderij
– 1 prei
– 1 ui
– 1 verse biologische rookworst
– peper en zout
Hoe maak je het:
Zet 2 liter water op in een grote soeppan en voeg de spliterwten, spekreepjes, laurierblaadjes aan toe.
Breng het geheel rustig aan de kook voor 45 minuten. Roer het regelmatig door en schep zo nodig het schuim weg.
Snij ondertussen de wortel, knolselderij, prei en bladselderij fijn. Voeg dit na 45 minuten toe samen met de rookworst die je in plakjes snijd.
Laat het geheel vervolgens nog 30 minuten koken en voeg naar smaak peper en zout toe. Verwijder voor het eten de laurierblaadjes.
Enjoy!