I love bananenbrood! Voor dit easy bananenbrood heb je alleen een basis recept nodig en verder kun je eindeloos variëren! Een heerlijk tussendoortje voor je weekend!
Toen ik zag dat ik erg rijpe bananen op de fruitschaal had liggen, wist ik meteen wat me te doen stond. Dit bananenbrood had ik binnen 10 minuten in de oven, super easy.
Hij is zo simpel en zeker weten mijn favoriet! Tip: besmeer het bananenbrood met een dun laagje pindakaas of rooster het brood kort in de koekenpan of in je grill als hij droger wordt, zodat hij lekker knapperig wordt. Snijd tevens je bananenbrood in plakjes en doe deze in de diepvries, zo hoef je hem niet in één keer op te eten 😉
Easy bananenbrood
Bereidingstijd: 10 minuten + 45 minuten oventijd
Wat heb je nodig:
– cakeblik, bakspray of olijfolie en bakpapier
– 3 bananen
– 3 eieren
– 1 tl vanille extract
– 1 flinke el pindakaas
– 100 gr. amandelmeel
– 50 gr. kokosmeel
– 2 tl bakpoeder
– 2 tl kaneel
– snufje zout
– 25 gr. cacao nibs
– handvol walnoten fijngehakt
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden, vet je cakeblik in en leg er stuk bakpapier in.
Doe de bananen samen met de eieren, vanille extract en de pindakaas in de keukenmachine en mix het.
Voeg het meel, bakpoeder, kaneel en zout toe en mix het tot een egaal beslag. Spatel de cacao nibs en de walnoten erdoor en verdeel het beslag over je cakeblik.
Bak je easy bananenbrood af in de voorverwarmde oven voor 40-45 minuten. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken, komt deze er schoon uit dan is hij gaar. Wacht even totdat de cake is afgekoeld voordat je hem uit de vorm haalt.
Enjoy!
Hoi Esther,
Gewoon in de kast met een clip erop zodat het sluit, maar je zou het bijvoorbeeld ook in een leuke weckpot kunnen doen?
Gr. Marleen
Ik heb een vraagje, hoe bewaar jij je meel na openen?
Ik ga hem straks maken ben benieuwd ???
Jaaaa, laatst heb ik zelf ook het recept van bananenbrood geplaatst op mijn blog. En oh oh oh, het is zooooo lekker!
Liefs Iep xo
Oeh lekker!