Zelf homemade ketchup maken stond al een tijdje op mijn DIY lijstje. Vooral nadat ik bij Julius geweest ben waar alle leuke kleine BBQ sauzen flesjes op tafel stonden.
Gisteravond heb ik dit eindelijk gemaakt en de combinatie met een broodje grillburger van de BBQ was heerlijk!
Homemade ketchup maken is super easy en veel gezonder want er zitten uiteraard geen rare toevoegingen in. Alleen maar pure ingrediënten.
Ik bewaar mijn ketchup in een mooie weckfles van Koken en Wonen uit Hoogezand. Uiteraard zijn deze flessen overal verkrijgbaar. Erg leuk om in te bewaren!
Wat heb je nodig:
– 2 el olijfolie
– 2 teentjes knoflook in kleine stukjes
– 1 ui gesnipperd
– 1 stengel bleekselderij in dunne plakjes
– 1/2 tl kerriepoeder
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 blik tomatenblokjes (400 gr.)
– 3 el kruidenazijn (ik heb dit gekocht bij de AH)
– 2 el suiker
– peper en zout
Hoe maak je het:
Verhit de olijfolie en bak de knoflook, ui en bleekselderij op laag vuur voor 10 minuten. Voeg het kerriepoeder toe en roer het er goed door. Bak het 1 minuut mee.
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, azijn en suiker toe en breng alles aan de kook. Laat het geheel op laag vuur nog ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Druk hierna alles door een zeef en vang de ketchup op in een kom. Breng het geheel op smaak met peper en zout en laat het afkoelen.
Enjoy!