Yes! Het is weer zomer dus bbq tijd! Dit is een van de lekkerste salades die je vrienden zullen proeven bij een bbq.
Vanavond gaat hier de bbq aan en dit is een van de salades die ik serveer. De rest zullen jullie van de week op mijn blog voorbij zien komen.
Mijn favoriete hobby is om de hele dag in de keuken te staan en mijn gasten te verwennen met lekkers.
Deze salade is ook zeer geschikt om mee te nemen wanneer je erop uit gaat, bijvoorbeeld bij een picknick. Doe dan wel de feta en watermeloen er later pas bij. Bewaar dit in aparte bakjes.
I love mediteraanse sferen!
Wat heb je nodig voor 4 personen:
– 125 gr. couscous
– 1 rode ui
– 35 gr. hazelnoten
– 5 takjes verse munt
– 5 takjes verse peterselie
– 5 takjes verse koriander
– 1 citroen
– olijfolie extra vierge
– peper en zout
– 150 gr. feta
– 400 gr. watermeloen
Hoe maak je het:
Kook 125 ml water met zout naar smaak. Doe de couscous in een kom en schenk hier het water over. Laat de couscous voor 5 min afgedekt staan. Schep de couscous nog even om.
Snijd de ui in dunne halve ringen. Hak de hazelnoten en verse kruiden fijn. Boen de citroen schoon en rasp de helft van de schil eraf. Voeg dit toe bij de noten kruidenmix.
Meng dit alles door de couscous samen met 5 eetlepels olijfolie en het sap van een halve citroen. Breng het geheel eventueel nog op smaak met peper en zout.
Verdeel de couscous over een mooie schaal. Snijd de meloen in punten met of zonder schil. Verbrokkel de feta in blokjes en verdeel ze beide over de couscous.
Besprenkel alles nog even met wat olijfolie en serveer het met stukken brood.
Enjoy!