Courgetti i love it! Het is zo super simpel en bijna overal mee te combineren. Ik maakte van de week deze courgetti salade met geroosterde groente als lunch, puur genieten! Hij was echt goed gelukt en daarom deel ik hem ook graag met jullie.
Je hebt wel een spirelli nodig maar ik gebruik hem super vaak. Tevens ben ik gek op geroosterde groenten, deze maak ik echt wekelijks. Deze courgetti salade met geroosterde groenten is gezond en je hebt een goed verzadigd gevoel als je hem op hebt. Tijdens mijn personal body plan heb ik geleerd om volume te creëren in combinatie met weinig calorieën. Dus bij deze!
Courgetti met geroosterde groenten
Wat heb je nodig ( 2 personen):
– spirelli
– 1 courgette
– 1/2 aubergine in schijfjes
– 1 rode ui in partjes
– halve gele paprika in reepjes
– halve rode paprika in reepjes
– handjevol cherry tomaatjes gehalveerd
– 1 avocado in dunne plakjes
– sap van een 1/2 citroen
– 2 tl (geroosterde) pijnboompitten
– basilicum blaadjes
– 2 el olijfolie
– versgemalen peper en zeezout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de aubergine, rode ui, paprika en tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel dit met olijfolie en zeezout.
Rooster de groente in de voorverwarmde oven voor 20 minuten. Controleer het af en toe en schep het evt. om.
Gebruik de spirelli om courgetti te maken en verdeel dit over 2 borden. Besprenkel de courgetti met citroensap. Verdeel de geroosterde groente over de courgetti, samen met de avocado, pijnboompitten en de basilicum blaadjes.
Enjoy!
Wat een leuk idee 🙂