Op zondagavond eten wij meestal wat makkelijks maar wel gezond. Deze skinny courgette pasta is super easy en bewust.
Ik hou van licht eten tijdens het diner. Als je dit doet val je haast al vanzelf af. Wel moet de rest van je voedingspatroon overdag natuurlijk ook verantwoord zijn.
Wanneer je op een koolhydraat arm dieet bent is dit recept perfect. Of je serveert het als een bijgerecht zonder de kip.
Ik gebruik een spirelli om pasta te maken van courgette. I love it!
Dit is net een puntenslijper waar je de courgette in slijpt. Deze is verkrijgbaar via bol.com maar uiteraard kun je ook een kaasschaaf voor dikkere linten gebruiken of een mandoline.
Wat heb je nodig voor 2 personen:
– 1 of 2 courgettes (wij gebruiken er 1 maar dit is weinig)
– 200 gr. kipfilet
– 3 el. verse pesto (zie recept)
– handje cherry tomaatjes
– olijfolie
– peper en zout
– topping: Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en basilicum blaadjes
Hoe maak je het:
Verhit olijfolie in een wok en snijd de kipfilet in blokjes. Wok de kipfilet met peper en zout een paar minuten en voeg de courgette pasta toe.
Halveer de cherry tomaatjes en voeg deze ook toe. Als de courgette gaar is voeg je een paar eetlepels verse pesto toe. Meng het geheel goed.
Schep de pasta in een mooie kom of op een bord en garneer het met Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en basilicum blaadjes.
Enjoy!
Ik ben nu erg benieuwd wat het is geworden Marjolein haha?
Je maakt het me moeilijk met al deze lekkere recepten!