Dit is één van mijn lievelings ontbijtjes van Amber Albarda. Ik ben een groot fan van haar en daarom wilde ik jullie het recept van deze courgette pannenkoekjes niet onthouden.
Ik heb ze afgelopen week op een middag gemaakt en zo heb ik een ontbijtje of tussendoortje voor de rest van de week. Ze zijn erg makkelijk te maken, je doet alle ingrediënten in de blender en het enige wat je hoeft te doen is te mixen en je pannenkoekjes beslag is klaar.
Deze courgette pannenkoekjes zijn super gezond, skinny en ook nog eens super lekker. Door de kaneel die erin zit blijft je bloedsuiker spiegel laag. Ook krijg je hierdoor een langer voldaan gevoel en stil je je lekkere trek.
Hebben jullie de boeken van Amber Albarda al? Deze zijn zeker een aanrader voor een healthy lifestyle! Of neem eens een kijkje op de site van Amber Albarda om wat ideeën op te doen. En lees haar gedachte over voeding eens door zeker een aanrader.
Ik zou zeggen haal alle onderstaande ingrediënten vandaag nog in huis en maak morgenochtend in alle rust dit heerlijke ontbijtje.
Wat heb je nodig voor 14-16 courgette pannenkoekjes:
– 80 ml (zelfgemaakte) amandelmelk (recept)
– 1 rauwe courgette in schil grof gesneden
– 3 eieren
– snufje zeezout
– 3 el agavesiroop
– 1 flinke tl kaneel
– 180 gr. boekweitbloem
– 3 tl baking soda of bakpoeder
– olijfolie of kokosolie
Hoe maak je het:
Pureer de amandelmelk, de courgette, de eieren, het , het kaneel en de agavesiroop in de blender tot een vloeistof achtig geheel.
Voeg de bloem en de bakpoeder toe en mix het geheel nog een keer goed.
Verwarm olijfolie of kokosolie in een koekenpan en schep hier 4 kleine beetjes beslag in. Zet het vuur niet te hoog want ze gaan snel.
Bak de courgette pannenkoekjes aan beide kanten bruin.
Serveer de courgette pannenkoekjes met ahorn of agavesiroop of eet ze gewoon zo. Ik heb ze gebakken in kokosolie en afgemaakt met wat kokosvezels.
Enjoy!