Ben jij op zoek naar een koolhydraat arme lunch of diner? Deze courgette caprese is een van mijn favorieten!
Courgette caprese
Wat heb je nodig (1 persoon)
– 1 courgette
– 1 bolletje mozzarella, in plakjes
– 2 tomaten, in plakjes
– 1 el pijnboompitten
– 2 el groene pesto
– peper en zout
– verse basilicum
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en halveer de courgette. Lepel hem uit en leg hem in een ovenschaal. Bestrooi hem met peper en zout en verdeel de mozzarella en tomaat erover. Zet hem 25 minuten in de oven en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Haal de courgette uit de oven en top hem met de pesto, pijnboompitten en basilicum. Breng op smaak met peper en zout en je kunt smullen!
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilovenl in jouw bericht!
Enjoy!
Wat leuk om te horen!
Ha Marleen,
Ondertussen heb ik dit recept al meerdere keren gemaakt. Mijn man is niet zo gek op courgette, maar op deze manier vindt hij het ook lekker!
Bedankt voor het delen van jouw recept!