Vorig weekend kreeg ik deze enorme leuke koekjes stempel van een vriendinnetje. Ik was er helemaal blij mee en ben natuurlijk direct deze chocolate chip pindakaaskoekjes gaan bakken om het te proberen.
Met deze stempel van de HEMA kun je ‘homemade’ en ‘love’ op je zelfgemaakte koekjes drukken.
Toevallig had ik deze chocolate chip pindakaaskoekjes al gezien bij mijn blogvriendinnetje Kelly van Goodfoodlove dus ik was direct geïnspireerd. Een heerlijk makkelijk healthy koekjes recept die je in no time maakt. Tevens zijn de koekjes suiker, tarwe en lactose vrij.
Ik ben gek op pindakaas yummie!
Wat heb je nodig (6 koekjes)
– koekjesstempel HEMA
– 100 gr. pindakaas met nootjes (ik gebruik gewoon Calvé)
– 30 gr. amandelmeel
– 40 gr. agavesiroop
– 60 gr. havermout
– 1 el cacoanibs
– 1 el kokosvezels
– 1 el walnoten fijngehakt
– 1 el melk (ik gebruikte kokosmelk maar het kan ook soja zijn)
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed het deeg goed tot een bal. Wanneer het deeg nog te droog is voeg je nog een beetje melk toe.
Laat het deeg 15 minuten rusten in de koelkast en maak er koekjes van. Gebruik eventueel de koekjesstempel en leg de koekjes op de bakplaat. Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten af. Zijn ze nog niet bruin genoeg dan mogen ze nog even in de oven blijven. Laat de koekjes even goed afkoelen op een rooster. In een luchtdicht bakje zijn de koekjes een paar dagen houdbaar. Als ze dit halen tenminste!
Enjoy!