Wanneer ik op bezoek ga vind ik het altijd gezellig en leuk om iets mee te nemen. Aangezien ik zo gek ben op bakken maakte ik gisteren deze glutenvrije chocolade perencake. Waarom glutenvrij? Omdat ik de komende tijd mijn gluten uit mijn voeding zo goed als weg wil laten. Ik merk dat ik enorm last heb van mijn buik dus eens kijken of dit de boosdoener is. En ik heb al een tijdje niet meer gebakken met amandelmeel wat ik wel heel erg lekker vind!
Deze glutenvrije chocolade perencake is perfect voor het najaar. Aangezien het nu het peren seizoen is en in combinatie met de chocolade is het een echt herfst recept.
Je moet wel even geduld hebben want het is soms een aardig klusje om het beslag om de peren heen te gieten 😉 maar als deze cake uit de oven komt ben ik direct blij! Hier wil je toch direct een hap van nemen? Fijne zondag!
Glutenvrije chocolade perencake
Wat heb je nodig:
– cakevorm, bakspray en bakpapier
– 150 gr. amandelmeel
– 50 gr. cacao
– snufje zout
– 4 eieren
– 150 gr. gesmolten roomboter
– 4-6 el ahorn siroop
– handjevol pecannoten grof gehakt
– 2 of 3 peren geschild
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden, spray je bakblik in met bakspray en leg er een stuk bakpapier in.
Meng alle droge ingrediënten door elkaar en klop 1 voor 1 de eieren erdoor met de keukenmachine.
Mix de gesmolten boter erdoor en voeg tenslotte de ahorn siroop toe. Proef een beetje beslag of het zoet genoeg is, zo niet voeg dan nog wat siroop toe naar eigen smaak.
Verwijder de onderkant van de peren en schep een laagje beslag in je cakevorm. Zet de peren hier rechtop in en verdeel de rest van het beslag eromheen.
Bak de cake af in de voorverwarmde oven voor ongeveer 40-45 minuten. Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt hij er schoon uit dan is hij gaar. Laat de cake even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en laat hem dan nog even rusten op een taartrooster.
Enjoy!