Nadat de bananen op waren gister en ik vanochtend boodschapjes had gedaan maakte ik dit chocolade oat bananenbrood. Althans een poging tot 😉
Is er bij jullie al wel eens iets mislukt? Vast niet haha. Mijn chocolade oat bananenbrood stond al keurig een half uurtje in de oven en toen ik hem wilde controleren ging het mis. Mijn cakeblik en al viel dus weg bananenbrood. Desondanks kan ik natuurlijk wel het recept met je delen. Ik maakte gelukkig een foto voordat hij in de oven ging dus je kunt zien hoe mooi hij anders was geworden. Ik heb alles weg moeten gooien, helaas geen tijd voor een nieuwe dit weekend. Dus wie komt er een stukje brengen?
Geniet van het mooie weer!
Chocolade oat bananenbrood
Wat heb je nodig:
– 3 rijpe bananen
– 2 eieren
– 3/4 cup kokosbloesemsuiker of honing
– 1/2 cup biologische of suikervrije appelmoes
– 3/4 cup haver of amandelmeel
– 1/2 cup ongezoete cacao poeder
– 2 el gesmolten kokosolie
– 1/2 cup havermout
– 1 tl vanille extract
– 1/2 tl baking soda
– 1 tl bakpoeder
– snufje zout
– evt. havermout en chocolate chips voor de topping
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakeblik in met bakspray en leg er een stuk bakpapier in (zie foto).
Mix de bananen glad in de keukenmachine of met de mixer. Voeg de suiker of honing, appelmoes, eieren, kokosolie en het vanille extract toe en mix het geheel nog een keer.
Voeg als laatst het meel, cacao poeder, bakpoeder, baking soda en een snufje zout en mix alles tot een egaal beslag. Spatel als laatst de havermout erdoor en giet het beslag in je cakeblik. Top eventueel de chocolade oat bananenbrood met wat havermout en chocolate chips (stukjes chocolade).
Plaats het cakeblik midden in de voorverwarmde oven en bak hem af voor 50-60 minuten. Controleer of het bananenbrood klaar is door er een satéprikker in te steken (hier ging het fout bij mij), komt deze er schoon uit dan is hij gaar.
Laat het bananenbrood afkoelen op een taartrooster voor 10 minuten. Haal hem uit het cakeblik en bewaar hem na het proeven in de koelkast.
Enjoy!
Haha, toevallig laatst iets soortgelijks… terwijl ik mijn mooie rabarbercrumbles uit de oven wilde pakken liet ik ze uit mijn handen vallen. Weg crumble, hallo plakkerige vloer….